Google My Business

google my business

Google My Business je alat koji Vam pomaže istaknuti Vaše poslovanje na servisu Google Maps, kao i na tražilicama. Putem njega, potencijalni kupci doznati će fizičku poslovnu lokaciju ali i podići Vašu online vidljivost. Kada kupci na Googleu potraže usluge ili proizvode kojima se bavite, otvara se polje sa informacijama o Vašoj tvrtki. Ove kratke informacije pokazuju upravo ono što klijent želi znati a to su: ime tvrtke, fizička adresa, radno vrijeme, broj telefona i recenzije posjetitelja. Vjerujemo da ste ovo već viđali prilikom pretraživanja na tražilici Google a objasniti ćemo i kako doći do toga.

Najviše korisnika danas Internet pretražuje putem svojih pametnih telefona a pretrage su bazirane prema lokaciji korisnika. Što je korisnik bliži Vašoj tvrtki, veća je šansa da će mu ona biti prva u rezultatima pretrage. Naravno, ukoliko je ispravno unesena u Google My Business.

Kada korisnik pretražuje putem svog pametnog telefona, najčešće je u pokretu i trebaju mu samo osnovne informacije. Upravo takve informacije se prikazuju kada je Vaša tvrtka ispravno unesena. Korisnik vrlo lagano može posjetiti Vašu web stranicu, nazvati Vas ili dobiti upute putem Google Mapsa kako Vas posjetiti. Također, može Vam i pisanim putem poslati upit kao i vidjeti Vaše radno vrijeme.

Naravno, ovim putem možete unijeti i brze obavijesti poput promjene radnog vremena ili dodati nove usluge. Budući da ste u trenutku završetka profila već verificirani, ove promjene budu jako brzo vidljive online.

Zašto trebate Google My Business račun?

Unijeti Vaše poslovanje na Google My Business je poprilično lagano, no vjerujemo da se i dalje pitate zašto uopće trebate ovaj servis?

Pojavite se na Google Search servisu i pomozite korisnicima da pronađu lokaciju Vaše tvrtke

Kada potencijalni kupci traže lokalne tvrtke, odnosno tvrtke u svojoj blizini, poput vaše na Googleu, općenito su spremni za kupnju. To znači da je neophodno da se vaša tvrtka pojavi u rezultatima pretraživanja s točnom lokacijom i drugim informacijama. Prema Hubspotu, 50% ljudi koji provode lokalnu pretragu, na primjer ‘restoran s morskim plodovima u mojoj blizini’, taj dan posjeti tvrtku. Google je također otkrio da su pretraživanja ‘u blizini’ porasla za 250% u 2020.

Google My Business poboljšava vaš SEO

SEO ili optimizacija tražilice je proces jačanja pozicije vaše web stranice na stranicama s rezultatima tražilice s organskim web prometom i drugim čimbenicima rangiranja. Imati profil na Google My Businessu jedan je od glavnih pokretača lokalnog SEO uspjeha, pomažući korisnicima ne samo da pronađu vašu fizičku lokaciju, već i da otkriju vašu web stranicu. Pojednostavljeno, Google My Business pomoći će vidljivosti vaše web stranice.

Možete ažurirati korisne informacije

Vaš unos na Google My Businessu mjesto je na kojem potencijalni klijenti mogu saznati važne informacije o vašoj tvrtki. To uključuje podatke za kontakt, radno vrijeme i vašu web adresu. Važno je održavati sve te podatke ažurnima putem nadzorne ploče Google My Businessa.

Možete objavljivati fotografije i videozapise koji predstavljaju vaše poslovanje

Vaš unos uključuje opciju objavljivanja fotografija vaše tvrtke, pa čak i videozapisa. Prema Googleu, tvrtke s fotografijama ostvaruju 35% više klikova na svoju web stranicu od onih bez njih. Možete prenijeti profilnu sliku, naslovnu fotografiju i razne druge fotografije svoje tvrtke kako bi vaš unos bio što privlačniji. Kratki videozapisi također mogu povećati angažman i istaknuti vaš profil.

Korisnici mogu objavljivati recenzije

Google My Business može vam pomoći u upravljanju svojim ugledom dopuštajući vam da pozivate i odgovarate na recenzije. Nepristrane recenzije javnosti mogu potencijalnim novim kupcima dati vrijedan uvid u vaše poslovanje. Odgovaranje na svaku recenziju koju dobijete je ključno jer će to potaknuti druge da objavljuju recenzije, kao i pokazati svoju predanost dobroj usluzi.

Funkcionalnost rezervacije

Možete dodati uslugu rezervacije u svoj Knowledge Graph – ovaj korisni gumb za radnju omogućuje vam da primate rezervacije, sastanke ili rezervacije. U suradnji s Googleovim partnerima sada možete rezervirati svoj proizvod izravno iz Knowledge Grapha.

Google My Business